Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Bağdadi’den IŞİD’e: Çekilin'

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin örgütün Irak’ın Enbar ilindeki üst düzey yöneticilerine Suriye’ye çekilmeleri için emir verdiği iddia edildi.



Rudaw'ın haberÅŸne göre; Irak Ordusu'nun ABD'nin desteÄŸiyle Enbar'a yönelik geniÅŸ çaplı bir operasyon baÅŸlatmasının gündemde olduÄŸu, bunun üzerine IŞİD'in üst düzey isimlerine örgütün ‘halife'si BaÄŸdadi tarafından çekilme emri geldiÄŸi ifade edildi.

Enbar polis yetkilisi Setar Dılemi basına yaptığı açıklamada, “Elimize ulaÅŸan istihbarata göre BaÄŸdadi, IŞİD'in önemli isimlerinin Ramadi'den çekilmesi için emir verdi” dedi.

Kararın, üst düzey örgüt yöneticilerine yönelik baÅŸarılı hava operasyonlarından sonra geldiÄŸine dikkat çeken Dılemi, IŞİD'in ABD'nin desteÄŸiyle yapılacak olası bir geniÅŸ çaplı operasyondan dolayı bu kararı aldığını belirtti.

IŞİD'lilere Suriye'ye çekilmeleri emrinin verildiÄŸini söyleyen Dılemi, “Söz konusu IŞİD'lilerin çoÄŸu Rus, Alman ve Amerikalı” dedi.

IŞİD, 27 Mayıs 2015'te Enbar'ın idari baÅŸkenti Ramadi'yi ele geçirmiÅŸti. 13 Temmuz'da ise Irak Savunma Bakanlığı, 10 bin askerle Ramadi'yi kurtarma operasyonunu baÅŸlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.